logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Werk Loeki Metz gerestaureerd

Op 7 november 2016 is het titelloze gevelkunstwerk van Loeki Metz aan de Zomerhofstraat tijdelijk verwijderd voor restauratie (bekijk hier een video). Vincent Petit, aannemer en restaurateur voor speciale kunstconstructies voert het werk uit in opdracht van Havensteder.

In 1977 maakte Metz haar werk voor Gebouw Vijverhof (het ‘gele gebouw’). Het is een ovalen reliëf van brons met scheepsornamentiek. Het werk heeft een diameter van 4,5 meter en werd gemaakt in opdracht van de familie Hanno voor de eigenaar/gebruiker van het pand. Dat was het bedrijf Heinrich Hanno & Co. Het betrof een opdracht bij het ’75 jarig jubileum’ van het bedrijf. Naar verwachting zijn het gebouw en het kunstwerk aan het einde van het jaar in ere hersteld.

Lees meer over dit werk op de website van BKOR.

Publicatiedatum: 08/11/2016

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office