logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Anke Bangma nieuwe artistiek leider TENT Rotterdam

Anke Bangma wordt per 1 oktober 2016 de nieuwe artistiek leider van TENT Rotterdam. Als curator hedendaagse kunst werkte zij de afgelopen jaren bij het Tropenmuseum in Amsterdam. Daarvoor was zij verbonden aan onder meer het Piet Zwart Institute en Witte de With Center for Contemporary Art, beide in Rotterdam.

TENT Rotterdam is een platform voor hedendaagse kunst in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld eromheen gebeurt, en richt zich via een uiteenlopende programmering op relevante ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunst. TENT is een van de vier programma’s van CBK Rotterdam, het centrale adres in Rotterdam dat beeldende kunst, de stad, kunstenaars en publiek met elkaar in contact brengt.

Ove Lucas, directeur CBK Rotterdam: “Met Anke Bangma heeft CBK Rotterdam de juiste persoon in huis gehaald om met TENT nieuwe stappen te zetten. Ik verwacht veel van haar prikkelende visie op de rol van hedendaagse kunstenaars in Rotterdam.”

Anke Bangma over haar aanstelling bij TENT: “Ik ben heel gelukkig met deze kans om opnieuw een actieve rol te spelen in de Rotterdamse kunstwereld. De grensverleggende benaderingen en sociale betrokkenheid onder Rotterdamse kunstenaars zijn altijd een bron van inspiratie voor mij geweest. TENT kan artistiek experiment stimuleren en actuele ontwikkelingen laten zien tegen de achtergrond van een stad die in veel opzichten een spiegel is van onze tijd. Daarbij heeft TENT een positie verworven als levendige ontmoetingsplek voor een breed en jong publiek. Ik kijk ernaar uit om op die dynamische plek met een breed scala aan makers te gaan werken, waaronder de generatie voor wie interculturaliteit een vanzelfsprekend aspect is van de kunst en cultuur van nu.”

Publicatiedatum: 31/08/2016

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office