logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
foto: Jannes Linders
foto: Jannes Linders

Nieuw kunstwerk onder Erasmusbrug

Op 23 maart 2017 wordt een nieuw geluidskunstwerk van de Schotse kunstenaar Susan Philipsz onthuld onder de Erasmusbrug. Door zeven speakers die verspreid staan op het Willemsplein is het werk Seven Tears te horen: een stuk dat de kunstenaar baseerde op het muziekstuk Pavane Lacrimae van de Hollandse componist Jan Pieterszoon Sweelinck.

Door de nauwkeurig uitgekiende opstelling, met speciaal hiervoor gemaakte speakers, onopvallend gemonteerd aan lantaarnpalen, vermengen de klanken van Seven Tears zich met de geluiden van de stad. De muziek vergezelt opvallend onopvallend de voorbijgangers die onder de brug langs de Maas wandelen en speelt elke avond tijdens zonsondergang. Seven Tears werd gerealiseerd in opdracht van Sculpture International Rotterdam.

lees meer

Publicatiedatum: 13/07/2016

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office