logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Woonwerkplaats Piet Roovershuis

Een groep kunstminnende Rotterdammers heeft geconstateerd dat het reguliere ouderenbeleid in Rotterdam aan oudere kunstenaars onvoldoende ruimte biedt om hun professionele praktijk optimaal vorm te kunnen blijven geven. Op grond van de positieve reacties van kunstenaars die de initiatiefnemers ontvingen hebben zij onder het motto hoe grijzer hoe eigenwijzer in juli 2015 de Stichting Woonwerkplaats Piet Roovershuis opgericht. De stichting heeft tot doel oudere kunstenaars in Rotterdam een zodanige woon- en werkomgeving te bieden dat zij tot op hoge leeftijd hun werkzaamheden kunnen voortzetten. In de oriëntatiefase verzamelt het stichtingsbestuur momenteel informatie om tot een programma van eisen te komen voor de ontwikkeling van een geschikt pand.

Bent u kunstenaar en wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen via de nieuwsbrief, wilt u het bestuur voeden met tips en ideeën, of wilt u zich melden als mogelijk toekomstige bewoner, stuur dan een mailberichtje naar pietroovershuis@gmail.com Het bestuur komt graag met u in contact.

Publicatiedatum: 12/07/2016

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office