logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Rondleidingen

Op deze pagina vindt u rondleidingen die door de verschillende programma’s van CBK Rotterdam worden aangeboden. TENT biedt rondleidingen (onder de titel Neem een loopje met…) door de tentoonstelling, en Sculpture International Rotterdam en BKOR bieden rondleidingen langs kunst in de openbare ruimte.

De Coolsingel: de (verdwenen) historie van Rotterdam in 1000 meter straat, kunst en ornamenten (SIR)
Een rondleiding over de Coolsingel, door kunstenaar Wim Konings, op zondag 10 juli, 24 juli en 7 augustus om 15.00 uur (start op Blaak, bij het werk De verwoeste stad van Ossip Zadkine)

De Coolsingel: de (verdwenen) historie van Rotterdam in 1000 meter straat, kunst en ornamenten (SIR)
Een rondleiding over de Coolsingel, door gids Marly Weemen, op vrijdag 1 juli, 15 juli en 29 juli om 17.15 uur (start op Hofplein/Weena: bij de beelden van Willem de Kooning)

Instaptour Kunst & Architectuur (BKOR in samenwerking met OMI)
Een speciale wandeling leidt langs de kunst in het naoorlogse Rotterdam.

De Kunst en Poëzieroute (SIR en BKOR in samenwerking met de Bibliotheek Rotterdam)
Download de app Rotterdam Routes en volg de Kunst en Poëzieroute: daarin nemen Stadsdichter Hester Knibbe en kunstenaar Gyz La Rivière je mee langs de Rotterdamse beeldencollectie, terwijl je luistert naar de gedichten speciaal geschreven voor deze route.

Publicatiedatum: 01/07/2016

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office