logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Olafur Eliasson, ontwerpschets Kissing Earth voor Stationsplein, night view (2014)
Olafur Eliasson, ontwerpschets Kissing Earth voor Stationsplein (2014)

Geen Kissing Earth op stationsplein

Het kunstwerk Kissing Earth van de Deens-IJslandse kunstenaar Olafur Eliasson is definitief van de baan. De beschikbare publieke en private financiële middelen zijn niet voldoende voor de realisatie van het kunstwerk. Daarnaast wordt het Stationsplein momenteel goed gewaardeerd als verblijfs- en manifestatieruimte: zonder kunstwerk blijft het plein beter flexibel inzetbaar voor tijdelijke manifestaties.

In 2014 selecteerde de voor deze gelegenheid samengestelde Commissie De Bruin het ontwerp van Eliasson voor het Stationsplein. Eliassons schetsontwerp bestond uit twee wereldbollen, die elkaar raken op de plek van Rotterdam. Het ontwerp werd begin 2016 nog aangepast, en zou kleiner en transparanter worden.

Er wordt op dit moment geen ander kunstproject op het Stationsplein meer overwogen.

Publicatiedatum: 30/06/2016

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office