logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Mariette Dölle wordt directeur van Kranenburgh museum in Bergen

Mariette Dölle vertrekt als artistiek leider van kunstinstelling TENT Rotterdam. Per 1 juni 2016 wordt ze directeur van Kranenburgh in Bergen, een museum voor hedendaagse kunst met een vaste collectie werken behorend tot de Bergense School.

Sinds medio 2006 was Mariette Dölle artistiek leider van TENT, de tentoonstellingsruimte voor hedendaagse Rotterdamse kunst in de Witte de Withstraat. Onder haar leiding ontwikkelde TENT zich tot springplank voor jonge kunstenaars en curatoren, treedt het op als ambassadeur van de Rotterdamse kunst en verbindt het kunst en kunstenaars met maatschappelijke en artistieke ontwikkelingen in een levendig publiek programma en in tentoonstellingen. Ze stelde succesvolle tentoonstellingen samen met werk van onder andere Lara Almarcegui, Libia Castro & Olafur Olafsson, Wendelien van Oldenborgh en Anne Wenzel. Met haar scherpe oog voor actuele ontwikkelingen op de artistieke agenda wist zij TENT een (inter)nationale uitstraling te geven.

Mariette Dölle: “Ik heb mij met heel veel plezier voor TENT en de kunst van Rotterdam ingezet. Ik heb leiding mogen geven aan een van de uitdagendste kunstplekken in Nederland. Met een enthousiast team heb ik een toonaangevend tentoonstellingsprogramma ontwikkeld dat zelfs internationaal opvalt. Dit jaar werkt TENT samen met Palais de Tokyo, TATE Modern en Museum Boijmans Van Beuningen. Maar voor alles heeft TENT een open houding naar onze bezoekers, de stad en de kunstwereld.

Op vrijdag 22 april opent in TENT de groepstentoonstelling Utopian Dreams, samengesteld door gastcurator Reyn van der Lugt in samenwerking met Mariette Dölle. TENT Rotterdam is het tentoonstellingsplatform van CBK Rotterdam.

Publicatiedatum: 16/04/2016

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office