logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Off Blaak | Vrijhaven

Off Blaak | Vrijhaven is de titel van een nieuw cultureel programma waarin onderzoek wordt gedaan naar de mogelijkheden van het doortrekken van de culturele as ‘Museum Boijmans van Beuningen – Witte de Withstraat’ richting het oosten, naar het gebied van de Wijnhaven, uitgevoerd door beeldend kunstenaars Milou van Ham en Niek Verschoor in opdracht van CBK Rotterdam.

Een andere partner in dit project is de Willem de Kooning Academie (WdKA). Het gebied van de Wijnhaven zou een overgangsgebied kunnen worden tussen de academie en de kunstruimten in de Witte de Withstraat en Museum Boijmans van Beuningen. Een hybride zone waar professionals en studenten in autonome en toegepaste kunsten samenwerken en presenteren. Om deze mogelijkheden te onderzoeken worden er een aantal activiteiten georganiseerd, zoals de tentoonstelling Trespassers W. van studenten van de WdKA.

Publicatiedatum: 13/04/2016

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office