logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Z-fileskrant

Z-FILES KRANT #3 nu te lezen!

De Z-Fileskrant bericht over openbare kunst in Rotterdam. Met de krant en de debattenreeks Z-Files, Kunst en de Stad brengen BKOR en Sculpture International Rotterdam (SIR) kunst dichter bij de bewoners van Rotterdam.

Wat gebeurt er in die openbare ruimte? Welke beelden komen er bij, welke beelden verdwijnen of veranderen van plek? En hoe komen de beelden tot stand en welke rol speelt openbare kunst in een stad als Rotterdam? De 3e editie van de krant gaat over de programmering van BKOR en SIR rondom Rotterdam Viert de Stad!

De CBK Rotterdam programma’s BKOR en SIR werken intensief samen om de publieke ruimte Rotterdam te versterken en te vernieuwen. Zo organiseren zij regelmatig Z-Files waarin kunst, openbare ruimte en de stad aan bod komen door middel van lezingen, presentaties en excursies. Doel van het programma is het onder de aandacht brengen van de collectie kunstwerken in de openbare ruimte van Rotterdam. Daarnaast is er aandacht voor actuele ontwikkelingen op het gebied van beeldende kunst in de openbare ruimte.

De eerste editie van de Z-Files krant verscheen in september 2014. Uit de introductie van CBK Rotterdam directeur Ove Lucas:
“BKOR en SIR doen er alles aan om Kunst en de Stad voortdurend opnieuw uit te vinden. De stad beweegt, de kunst beweegt mee. Deze twee programma’s van CBK Rotterdam, met ieder een geheel eigen karakter, maken het mogelijk de stad op hoog niveau te verrijken en de activiteiten van kunst in de publieke ruimte te verdiepen. Z-files, Kunst en de Stad staat met de dynamische Z (van Zadkine) in het logo voor een programma van reflecties op de activiteiten van BKOR en SIR. Deze krant is daar een voorbeeld van.”

De Z-Fileskrant is gratis op te halen bij TENT Rotterdam en verkrijgbaar op de avonden van de Z-Files.

Lees de 3e editie van de Z-Fileskrant nu op de site van BKOR.

Publicatiedatum: 01/04/2016

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office