logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Marga Weimans - On The Other Side Of Reality in TENT Rotterdam (photo Aad Hoogendoorn)
Marga Weimans - On The Other Side Of Reality in TENT Rotterdam (photo Aad Hoogendoorn)

TENT met Marga Weimans naar Palais de Tokyo

TENT Rotterdam presenteert Straatparade Carnival Carnivalesque (Trade) van Marga Weimans op het DO DISTURB festival in Palais de Tokyo, Parijs

Begeleid door luide drumrolls opent de artistieke praalstoet Carnival Carnivalesque (Trade) van de Rotterdamse modeontwerper Marga Weimans op vrijdag 8 april het driedaagse performancefestival DO DISTURB in Palais de Tokyo in Parijs. TENT presenteert de performance op uitnodiging van Palais de Tokyo.

Onder leiding van Vogue grootheid Amber Vineyard (House of Vineyard/HipHopHuis) openen twintig Vogue-dansers in door Marga Weimans speciaal ontworpen kostuums en monumentale hoofdtooien hét event waarin Palais de Tokyo de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse performance toont. DO DISTURB is een festival waarin cutting-edge muziek, dans, circus, performance en theater samenkomt en versmelt. TENT presenteert de performance van Marga Weimans op uitnodiging van Palais de Tokyo. Eerder werden voor DO DISTURB MoMA PS1 (New York), TATE Modern (Londen), Berghain (Berlijn) en Matadero (Madrid) uitgenodigd.

Carnival Carnivalesque (Trade)
De processie Carnival Carnivalesque (Trade) verbeeldt het idee van transformatie, en toont het carnaval als moment waarin de norm wordt losgelaten en grenzen tijdelijk vervagen. Mode, kunst, en performance komen samen in een totaalconcept dat tevens is beïnvloed door Weimans persoonlijke achtergrond en haar opvattingen over de stadsbewoner als ‘agent of change’. Carnival Carnivalesque (Trade) is ontwikkeld in opdracht van TENT voor de straatparade van het Rotterdamse Zomercarnaval in 2015, en kreeg een vervolg in TENT als onderdeel van de manifestatie On The Other Side Of Reality.

Vervolg in de zomer van 2016
Na de performance van Marga Weimans in het voorjaar voor Palais de Tokyo, participeert TENT met een project van Authentic Boys in de Zomercarnavalprocessie van David Bade voor de Kunsthal Rotterdam. Parallel hieraan ontwikkelt TENT samen met TATE Modern een internationaal jongerenproject dat in het najaar doorreist naar Londen. DO DISTURB vindt plaats van 8 t/m 10 april in Palais de Tokyo. De presentatie van TENT wordt ondersteund door de Nederlandse Ambassade in Parijs, CBK Rotterdam en The Art of Impact.

Publicatiedatum: 27/03/2016

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office