logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Nieuw ontwerp Kissing Earth

Het kunstwerk Kissing Earth dat op het Stationsplein komt te staan, wordt kleiner en transparanter dan het oorspronkelijke ontwerp van de Deens-IJslandse kunstenaar Olafur Eliasson. Verder komt het kunstwerk dichterbij het Weena en de fietsenstalling op het Stationsplein te liggen. Op deze manier blijft het zicht op Rotterdam Centraal beter behouden en is het kunstwerk beter zichtbaar vanaf het Weena. Deze wijzigingen komen voort uit de proefopstelling van Kissing Earth die in de zomer van vorig jaar is gehouden en overleg tussen Eliasson, de gemeente en Team CS.

Het kunstwerk van Eliasson bestaat uit twee wereldbollen, die elkaar raken op de plek van Rotterdam. Er zal gezocht worden naar additionele private middelen ter cofinanciering, waarna voor het zomerreces 2016 besluitvorming over een go/no go kan plaatsvinden.

front-klein inside station-klein

Publicatiedatum: 01/03/2016

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office