logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Oproep: Short Cut Tarwewijk

Doe mee! en wandel door een wijk als nooit tevoren …

Een wandelende lijn mensen doorkruist de Tarwewijk waarbij zij zowel openbaar als privéterrein doorsteken. Zo zullen de wandelaars bijvoorbeeld een voordeur binnengaan, en via de tuin van de achterburen in een andere straat weer naar buitenkomen. Het traject wordt vooraf volledig voorbereid en over iedere doorsteek is onderhandeld met de bewoners of eigenaars zodat de wandeling zonder onderbrekingen kan verlopen.

Short Cut Tarwewijk is een project in samenwerking met bewoners van de Tarwewijk en uitgevoerd door kunstenaar Stijn Van Dorpe (B). Stijn van Dorpe verblijft als artist-in-residence in Paviljoen aan het Water, een residency die mede mogelijk gemaakt wordt door CBK Rotterdam.

De tocht vertrekt van het ‘Paviljoen … aan het water’
(Brielselaan 157) om 14:00 uur op zaterdag 25 maart

Meewandelen? Neem dan contact op met Pauline Schreurs via: schreurs.pauline@gmail.com of bel 06 4876 9693

Short Cut Tarwewijk’ wordt mede mogelijk gemaakt dankzij CBK Rotterdam

Publicatiedatum: 14/02/2016

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office