logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Artist in Recidence in Basel
Artist in Recidence in Basel

Open Call gastatelier Bazel 2016

Tot 27 februari kunnen Rotterdamse kunstenaars zich inschrijven voor het gastatelier in Bazel.

Voor het 15e en laatste jaar bieden CBK Rotterdam en Stichting Kaus Australis in samenwerking met Atelier Mondial de mogelijkheid voor een artist-residency van 6 maanden in Bazel, Zwitserland. De afgelopen jaren verbleven Hidde van Schie, Sandro Setola, Ana Fernandez, Esme Valk, Lieke Snellen, Q.S. Serafijn, Babette Kleijn en dit jaar Gil & Moti in een van de gastateliers van Atelier Mondial nabij het centrum van Basel.

3-Rijnwijn oevers2-Rijnbruggen Basel

Faciliteiten
Atelier nabij het centrum van Bazel, in nieuwbouwcomplex Atelier Mondial, geopend in 2014. Werk- annex woonruimte, op eerste verdieping met entree via ruim trappenhuis; eigen keuken/
sanitair, aparte slaapkamer, oppervlakte circa 85 m2. Het ateliercomplex omvat totaal 7 Gastateliers, Salon Mondial (135m2 project-ruimte) en Cuisine Mondial (gemeenschappelijke keuken/projectruimte 82m2) info: www.ateliermondial.com . Atelierhuur en kosten basisenergie zijn voorzien. Daarnaast is voor de kunstenaar een bedrag van circa € 8000,- voor de gehele periode van 6 maanden beschikbaar t.b.v. verblijf-, reis- en transportkosten. Telefoon en computer dient zelf meegebracht te worden, Wifi aanwezig. N.b. Zwitserland is een duur land, met name openbaar vervoer alsook horeca; het beschikbare budget is toereikend maar krap.

Condities
Alleen kunstenaars die staan ingeschreven bij het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam komen in aanmerking. De gastkunstenaar tekent voorafgaand een bindend verblijfscontract met Atelier Mondial. Na afloop wordt een schriftelijk (N/E) en visueel verslag van de ervaringen gedurende het gastverblijf gevraagd, te gebruiken voor eventuele openbare publicaties. Goede beheersing van tenminste de Engelse, Duitse of Franse taal zijn zeer aan te bevelen, de landsgrenzen van Duitsland, Frankrijk en Zwitserland doorkruisen de stad Bazel.

Selectieprocedure
Samengevatte A4 documentatie, bij voorkeur foto’s of prints/kopieën (ook in geval van video’s e.d.) – geen originelen -, C.V. + korte motivatie (N/E) en voorzien van duidelijke NAW (ook op
enveloppe) / en e-mailgegevens opsturen vóór zaterdag 27 februari 2016 aan:
St. Kaus Australis
Melanchtonweg 137
3045 PN Rotterdam
onder vermelding van ‘Bazel 2016’

4-Rijnzwemmers bij Basel5-EsmeValk KunsthalleBasel'11

Alleen documentatie voorzien van voldoende frankering in een geadresseerde retourenveloppe wordt na afloop van de selectie teruggezonden. Stichting Kaus Australis kan zich in geen geval aansprakelijk stellen voor beschadiging of verlies e.d. van documentatie. Ook indien aangetekend verzonden is het raadzaam per e-mail of telefonisch te informeren of uw zending is ontvangen (010 2180732 Kaus Australis of 06 51342315 Dineke van Huizen).
Jurering vindt plaats medio maart 2016 door een nog samen te stellen commissie. De uitslag wordt daarna eind maart zo spoedig mogelijk aan alle deelnemende kunstenaars bekend gemaakt

7-Q.S. Serafijn, Basement Basel 8-Babette Kleijn Atelier Mondial '14

Publicatiedatum: 15/01/2016

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office