logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Nieuwe website voor BKOR

Met trots presenteert BKOR de nieuwe website www.bkor.nl, een database met een overzicht van kunstwerken in de openbare ruimte van Rotterdam.

De website biedt een overzicht van beelden, sculpturen en monumenten. Door middel van vele foto’s, aanvullende informatie zoals artikelen, video’s en publicaties, wordt informatie gegeven over de verschillende kunstwerken uit de enorme collectie die Rotterdam rijk is. De locaties van de beelden zijn terug te vinden op de plattegrond en gekoppeld aan Google Maps. Naast informatie over het kunstwerk is er ook een korte biografie van de kunstenaar te lezen. Via een submenu zijn kunstwerken te sorteren op titel, jaar, gebied of soort beeld. Ook kan er gesorteerd worden op categorie, zodat er een overzicht ontstaat van werken met thema’s als literatuur, dieren, kleur, water of licht. Ook de kunstwerken uit de collectie van Sculpture International Rotterdam zijn in de database opgenomen.

De ontwerper van de website, Pieter Vos van 75B wilde bezoekers van de nieuwe website een manier geven om virtueel door Rotterdam te wandelen: “Op je route door de stad kom je verschillende kunstwerken tegen, en de site moest een plek worden waar je alle bijbehorende en relevante informatie makkelijk uit kon vouwen.” Ook zegt hij: “We wilden door het zorgvuldige ontwerp en door het gebruik van grote foto’s de kwaliteit van de collectie laten zien: de beelden zijn van grote waarde voor de stad.”

www.bkor.nl - ontwerp: 75B, uitvoering: PMS72

www.bkor.nl – ontwerp: 75B, uitvoering: PMS72

 

bkor1

De plattegrond met beelden op bkor.nl – ontwerp: 75B, ontwikkeld door: PMS72

 

Publicatiedatum: 07/01/2016

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office