logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Naum Gabo, Bijenkorf, foto: Ossip Van Duivenbode (SIR)

Winterstop voor de Gabo-Singers

Zonder Titel (1957), van Naum Gabo hoort als bouwkundig element bij het gebouw van De Bijenkorf. De sculptuur is helaas niet in het bezit van de stad Rotterdam waardoor regie van de stad op het onderhoud niet mogelijk is. De impasse in de onderhandeling van gemeente en eigenaar van de sculptuur duurt voort, terwijl een gedetailleerd plan voor restauratie al jaren klaar ligt.

Sculpture International Rotterdam voelt zich verantwoordelijk voor dit wereldberoemde 26-meter hoge constructivistische werk van de Russisch Amerikaanse kunstenaar, en biedt de stad nu al bijna een jaar iedere vrijdag van half zes tot zes uur een lofzang cq klaagzang op de zwaar verwaarloosde sculptuur, ooit een landmark van de Coolsingel. De lijst van Gabo–Singers tot nu toe is respectabel: van jongerskoor, blazerskwartet, straatzangers en harpiste tot Convoi Exceptionelle. Helaas zijn de wintermaanden niet geschikt voor zangers en muziekinstrumenten. In maart 2016 keren de Gabo-Singers weer terug.

Publicatiedatum: 31/12/2015

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office