logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Z-Files krant #2

Inmiddels is de tweede editie van de Z-Files krant uit, de eerste editie verscheen september 2014. De Z-Files krant bericht over openbare kunst in Rotterdam. Met de krant en de debattenreeks Z-Files, Kunst en de Stad brengen BKOR en Sculpture International Rotterdam – twee programma ’s van CBK R’dam – kunst dichter bij de bewoners van de stad. Wat gebeurt er in een jaar tijd? Welke beelden komen er bij, welke beelden verdwijnen of veranderen van plek, hoe komen de beelden tot stand en welke rol speelt openbare kunst in een stad als Rotterdam? Ook nemen we u mee over de grens – want wereldwijd speelt openbare kunst een belangrijke rol: dit keer nemen we een kijkje in Beijing.

De Z-Files krant is gratis op te halen bij TENT Rotterdam en op de avonden van de Z-Files verkrijgbaar. De eerstvolgende Z-Files avond is donderdag 29 oktober en staat geheel in het teken van wederopbouwkunstenaar Louis van Roode. Bekijk de Z-Files krant online: Z-Files #1 & Z-Files #2.

Cover-z-Files-karnt-2
Z-Files #1
Z-Files-krant-1
Z-Files# 2

Publicatiedatum: 30/10/2015

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office