logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Kunst en Vaarwerk, Auto-parkeergarage (1987), Weena
Kunst en Vaarwerk, Auto-parkeergarage (1987), Weena

Kunst & Architectuur

Het Rotterdamse stadscentrum is rijk aan wederopbouwarchitectuur en -kunst. Reliëfs, glas-in-beton en mozaïeken zijn prachtig geïntegreerd in de architectuur. Tot vandaag de dag is er een unieke relatie tussen het ontwerp van de stad en de prominente plek van beeldende kunst in de openbare ruimte. Een speciale routekaart leidt langs de kunst en architectuur in het naoorlogse Rotterdam, van de gevelreliëfs van Van Roode tot de luchtsingel van ZUS en de Hoorn des Overvloeds in de Markthal van Arno Coenen en Iris Roskam. Het verhaal over de ontwikkeling van de nieuwe binnenstad wordt verteld aan de hand de straten, pleinen, gebouwen en kunstwerken; 75 jaar Rotterdam in een notendop. De route is gerealiseerd op initiatief van, en in samenwerking met BKOR en Sculpture International Rotterdam.

Prijs: € 3,50
Verkrijgbaar via OMI Rotterdam, Schiekade 205 & NAi Booksellers, Museumpark 25
De routekaart is gratis bij het boeken van de tour.

Tour lopend: 20 personen per gids, duur: 2,5 uur, start: OMI, Schiekade 205, prijs: € 175,- (ex. 21% Btw)
Fietstour, 15 personen per gids, duur: 2 uur, start: OMI Schiekade 205, prijs: € 150,- (ex. 21% Btw), fietshuur: € 5,- (ex. 21% Btw) p.p.

Kunst & Architectuur is een productie van OMI Rotterdam, in samenwerking met BKOR and Sculpture International, twee programma’s van CBK Rotterdam.

Informatie en boekingen
OMI Rotterdam / UrbanGuides, Schiekade 205, 3013 BR Rotterdam, t. +31 10 433 22 31, info@urbanguides.nlwww.omirotterdam.nlwww.urbanguides.nl

 

Publicatiedatum: 23/10/2015

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office