logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Nieuw portret Rotterdam Jazz Artists Memorial

Er is een nieuw portret toegevoegd aan de ‘Jazzroute Rotterdam Jazz Artists Memorial’, dat is ontworpen door Joost Swarte (1947, Heemstede); hij tekende saxofonist Meijer Wery. Het portret is te zien boven Primera, Oude Binnenweg 105. De nieuwkomer krijgt nog een officiële onthulling, samen met het eerstvolgende portret. De datum van deze extra feestelijke dag volgt binnenkort.

Joost Swarte
Joost Swarte (Heemstede, 24 december 1947) is striptekenaar, grafisch- en industrieel ontwerper en bedenker van de term Klare Lijn. Swarte begon in 1971 zijn eigen stripblad Modern Paper. Swarte werd het meest bekend door zijn talloze tekeningen, postzegels, posters, ansichtkaarten, lp- en cd-hoesjes en door zijn ontwerpen voor omslagen van bladen (zoals voor het Nederlandse weekblad Vrij Nederland, het Belgische weekblad Humo en het Italiaanse architectuurtijdschrift Abitare).

Jazzroute Rotterdam Jazz Artists Memorial
De Jazzroute ‘Rotterdam Jazz Artists Memorial – R’Jam’ voert je langs de portretten op de Oude Binnenweg en de Coolsingel. Eerder werden portretten gerealiseerd van Nico de Rooy, Mitsey Smeekes, Piet Noordijk, David de groot, Louis de Vries, Piet le Blanc, Dick Rijnooij , Jaap Valkhoff, Rob Franken en Tony Viola.

App
De route is voor iedereen toegankelijk via de app ‘Rotterdam Routes’. Gids is Hans Zirkzee, schrijver van het boek Jazz in Rotterdam.

Joost Swarte - Meijer Wery - Oude Binnenweg - CP (1)   Joost Swarte - Meijer Wery - Oude Binnenweg - CP (3)  MeijerWery.defontwerp

Publicatiedatum: 09/10/2015

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office