logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

ARTtube komt naar je toe deze zomer

ARTtube is offline aanwezig op Lowlands

Achttien musea en kunstinstellingen, waaronder CBK Rotterdam, brengen kunst, design en meer naar het bekendste festival van Nederland deze zomer. ARTtube presenteert op Lowlands de beste online kunst- en designvideo’s in de Pop Up Cinema, creatieve festivalgangers kunnen animaties maken, verkleed onderdeel worden van een kunstwerk of ‘trippen’ met museumdirecteuren.
Alle musea die zijn aangesloten bij ARTtube bundelen hun krachten ook dit jaar voor dit niet te missen event.

Na een succesvolle eerste editie in 2014 staat ARTtube dit jaar opnieuw op Lowlands in een nog grotere tent. Het videokanaal voor kunst en design wil niet alleen online de collecties van musea samenbrengen voor publiek, maar ook offline het publiek kennis laten maken met de diverse kunstcollecties. In de tent van ruim 200 vierkante meter biedt ARTtube een gevarieerd film- en workshop programma tijdens Lowlands.

De ARTtube Pop Up Cinema is een relaxte bioscoop met de meest indrukwekkende en actuele films van de musea.

Het hele festival lang kan het publiek creatief losgaan met het maken van animatiefilms over beroemde kunstwerken van onder meer Jeroen Bosch, Johannes Vermeer, Mondriaan en Malevich.
Kunstenaarscollectief The Cardboarders wisselt drie vormen van animatie af, van life size stop motion tot een ‘gesammt-animatie’ aan de Wall of Frame. De gemaakte animaties worden direct getoond op schermen in en om de tent.

Museumdirecteuren en conservatoren geven op diverse momenten tijdens het festival flitslezingen in de ARTtube tent. Ze zoomen 15 minuten in op hun favoriete kunstwerk. Bezoekers krijgen kostbare inside information over kunstwerken.

Naast de ARTtube tent staat het enorme LED scherm van Dropstuff. Festivalgangers kunnen hier op de foto in een levensgrote compositie, als onderdeel van een kunstwerk. Ze plaatsen zichzelf letterlijk in een schilderij. Met behulp van kostuums en een grimeur versmelten de bezoekers met topstukken. De foto’s zijn terug te zien op het Dropstuff scherm en worden gedeeld via Facebook.

meer informatie

Publicatiedatum: 31/07/2015

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office