logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
TAA 2015 winnaars Gideon van der Stelt uiterst links AVES Project en Sara Bachour foto Aad Hoogendoorn
TAA 2015 winnaars Gideon van der Stelt uiterst links AVES Project en Sara Bachour foto Aad Hoogendoorn

TAA 2015 winnaars

Sara Bachour en het collectief Aves Project zijn de grote winnaars van de jaarlijkse competitie tussen de beste eindexamenvideo’s, films, shorts en animaties. Sara Bachour won vrijdagavond 17 juli de TAA 2015, de prijs voor de beste eind-examenvideokunst van alle Nederlandse kunstacademies. Het collectief Aves Project won de Best Foreign Film Award, de prijs voor de beste eindexamenvideo van jonge kunstenaars uit gastland Italië. De favoriet van het publiek was de film Gideon van der Stelt. Voor een uitverkochte filmzaal in Cinerama werden de Awards door een internationale jury onder leiding van Franziska Nori, directeur van het Frankfurter Kunstverein uitgereikt.

lees meer

Publicatiedatum: 24/07/2015

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office