logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Extra Large #06 Daan Botlek

Waar ooit het oude Station Hofplein stond, in en op de Boogjes, is er nu een wand met littekens van het verdwenen stationsgebouw met als bijnaam ‘de Eindwand’. Opperclaes heeft de wand in gebruik voor het project Opperclaes. Extra Large. Opperclaes is een galerie aan de Claes de Vries laan voor graffiti en street art gebaseerde high art van een nieuwe generatie kunstenaars. Met XL-Eindwand treedt Opperclaes op als curator van straatkunst in de openbare ruimte. Na ‘Erosie’ van Jeroen Heeman transformeert illustrator Daan Botlek de wand tot een werk waar de treinen voorbij snellen en de figuren mee lijken te rennen. Het CBK-programma BKOR droeg financieel bij aan de totstandkoming van dit werk.

Daan Botlek

OPPERCLAES. Extra Large #06 Daan Botlek

Meer informatie

Voorgaande edities…

Erosie, foto: Aad Hoogendoorn.

OPPERCLAES. Extra Large #05 Erosie, foto: Aad Hoogendoorn

 

OPPERCLAES. Extra Large #05 Bruce Tsai

OPPERCLAES. Extra Large #04 Bruce Tsai

 

OPPERCLAES. Extra Large #03 | By Eelco van den Berg, June en Zenkone

OPPERCLAES. Extra Large #03 | By Eelco van den Berg, June en Zenkone

Publicatiedatum: 07/07/2015

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office