logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Amy Suo Wu
Amy Suo Wu

O&O gehonoreerd

In de tweede ronde van de O&O-regeling 2015 zijn in totaal 13 aanvragen gehonoreerd voor een totaalbedrag van €90.608,00. Voor deze ronde werd middels 35 aanvragen een totaalbedrag van €279.876,00 aangevraagd.

Elke gehonoreerde aanvraag ontvangt een bijdrage die de beeldend kunstenaar in staat stelt zijn beroepspraktijk verder te ontwikkelen. De regeling Ontwikkeling- en Onderzoekssubsidies (O&O) is erop gericht een impuls te geven aan onderzoek en verdieping, zodat bestaande kunstenaarspraktijken zich optimaal kunnen ontwikkelen en hun zichtbaarheid in de stad kunnen vergroten.

Gehonoreerde aanvragen 2e O&O ronde 2015

Maarten Bel
Vakantiefilm, een documentatie van de vakantie met gebruik van het medium film, een nieuw methodiek in het werk.
Meer informatie over de kunstenaar

David Elshout
XINGU Kuarup 2015, een studiereis en onderzoek naar Yawalapiiti Aledeia in het Xingu reservaat in Mato Grosso.
Meer informatie over de kunstenaar

Toon Fibbe
Een project waarin door middel van een eigen ontworpen app de financiële markt naar muziek wordt omgezet en uitgevoerd in koorzangroepen met studenten Finance en Econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Meer informatie over de kunstenaar

Helen Flanagan
Tweet is een onderzoek naar de mogelijkheden om video-art te combineren met technieken van de beeldende kunst. Speciaal gericht op de integratie van beeld en geluid.
Meer informatie over de kunstenaar

Johan Kleinjan
Mid Rise Taipei, een werkperiode in Taipei waarin het stadslandschap van Taipei wordt onderzocht door middel van het op locatie schilderen en tekenen van gebouwen en hun naaste omgeving, verdieping in aziatische (mid-rise) architectuur en onderzoek naar verschillende nieuwe manieren om dit vast te leggen.
Meer informatie over de kunstenaar

Tim Leyendekker
Het Symposium/Feest, een documentaire performance serie waarin de veronderstelde klassieke en hedendaagse tegenstellingen tussen het goed en het kwaad worden gerelativeerd, gebaseerd op de berichtgeving rondom de Groninger hiv-zaak.
Meer informatie over de kunstenaar

Joris Lindhout
Fantastische vertellingen, laatste deel van een onderzoek naar het griezelverhaal.
Meer informatie over de kunstenaar

Marieke van der Lippe
Het ontwikkelen van de voorstelling Caleidiscope-Shererezade, in samenwerking met Lotte Bovi.
Meer informatie over de kunstenaar

Gerwin Luijendijk
Gezicht op Restauratie, een onderzoek naar de rol van de restaurator met betrekking tot de authenticiteit van het kunstwerk en daarmee de invloed van de restaurator op het kunstwerk.
Meer informatie over de kunstenaar

Melvin Moti
Een onderzoek naar Japanse steentuinen, over de geschiedenis en het ontwerp van deze tuinen. Bedoeld als verdieping van contemplatie, meditatie en reductie als inhoudelijk onderwerp.
Meer informatie over de kunstenaar

Eva Olthof
Terugkeren naar Merapi, een onderzoek tijdens een werkperiode bij Cementi Art House, Indonesië, naar het samensmelten van fotografisch beeld en tekst/concept.
Meer informatie over de kunstenaar

Amy Suo Wu
Tactics and poetics of invisibility, een onderzoek naar analoge steganografie in een tijd van doordringende digitaal toezicht, met een nadruk op de geschiedenis en ontwikkeling van onzichtbare inkt.
Meer informatie over de kunstenaar

Sarah Zuest
Studiereis Saas-Fee summer Institute of Art, een uitwisseling tussen theorie en praktijk door middel van lezingen en workshops over het onderwerp ‘Kunst en de Politiek van Vervreemding in de hedendaagse samenleving’.
Meer informatie over de kunstenaar

(afbeelding: Amy Suo Wu)

Publicatiedatum: 02/07/2015

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office