logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Investeringsbijdrage: de echte wilde dieren

Anjes Gesink fotografeert de ‘echte’ wilde dieren van Blijdorp. Haar focus ligt daarbij niet bij de tijgers en de olifanten maar op alle dieren die ook weer weg kunnen zoals vogels, muizen, konijnen, vlinders en bijen. Dit zijn ook Europese dieren die wel in de diergaarde leven, maar waar de mensen niet voor naar Blijdorp komen, ze zijn tenslotte ook zichtbaar in je achtertuin en op straat.
Met deze fotoserie wil Gesink benadrukken dat deze dieren belangrijk zijn binnen onze eigen biodiversiteit en dat ze een fijne leefomgeving hebben in Blijdorp. De Diergaarde zorgt ook voor goede huisvesting voor inheemse dieren, er hangen door de hele diergaarde nestkastjes voor vogels, en een paar voor vleermuizen. Voor vlinders heeft Blijdorp allerlei vlinderplanten aangeplant, verspreid door de hele Diergaarde. Dit dragen zij ook uit naar het publiek en ik maak dat vervolgens in beeld zichtbaar.

meer informatie

Publicatiedatum: 30/06/2015

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office