logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Kunstroutekaarten

NIEUW: Singeltracé – Oude Noorden (2015)

De Romantische Singelfamilie van Rotterdam werd halverwege de 19e eeuw ontwikkeld en vanaf 2000 intensief gerestaureerd. Vijftien jaar duurde de uitvoering van Het Singelplan, inclusief de bijbehorende kunstopdrachten bedacht door de heren Lim en Kliest, onder aanvoering van de gemeente en het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam. Deze kaart leidt langs de singels van drie wijken in Rotterdam Noord: Blijdorp, het Oude Noorden en Crooswijk. Er zijn kunstwerken uit diverse periodes te ontdekken. Het is een uitnodiging om te onthaasten en terug te gaan in de tijd.

Deze kaart is te verkrijgen via het CBK Rotterdam en bij het Rotterdam Info point en wordt door de wijken verspreid. Of bekijk de kaart online.

3802BKO_voorkant


Feijenoord Monumentaal
 (2013)

In 2013 gaf het programma BKOR (Beeldende Kunst & Openbare Ruimte) de eerste Kunstroutekaart uit, ‘Feijenoord Monumentaal’. Met deze kaart in de hand is het mogelijk een wandeling te maken langs kunstwerken die de wijk Feijenoord rijk is, en die op deze kaart gegroepeerd werden rond de thema’s arbeid, haven en migratie. Feijenoord telt meer monumenten en sculpturen, maar deze zijn niet in de stadswandeling opgenomen.

De kaart ‘Feijenoord Monumentaal’ is verkrijgbaar bij het CBK Rotterdam, of hier online te bekijken.

Publicatiedatum: 02/06/2015

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office