logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Jaarverslag: Feiten, Cijfers & Verhalen 2014

Met trots presenteert het CBK Rotterdam Feiten, Cijfers & Verhalen 2014. In 2014 was het CBK Rotterdam flink in beweging. Art Office breidde het pakket aan mogelijkheden voor beeldend kunstenaars uit, BKOR realiseerde een flink aantal restauraties, Sculpture International Rotterdam voegde een nieuw werk in de publieke ruimte van beeldend kunstenaar Willem Oorebeek aan de collectie toe, en TENT verwelkomde maar liefst 30% meer bezoekers dan in het voorgaande jaar.

Last but not least werkte het CBK Rotterdam aan een nieuwe huisstijl die in de loop van dit jaar steeds verder geïmplementeerd zal worden: dit jaarverslag is een van de eerste producten.

Met een uitgebreide inleiding, tien interviews en een hoofdstuk vol feiten en cijfers hopen we u een goed en actueel beeld te geven van een daadkrachtige organisatie die blijft werken aan zijn missie: de beeldende kunst, de stad Rotterdam, kunstenaars en publiek met elkaar verbinden.

Klik hier om het jaarverslag Feiten, Cijfers & Verhalen 2014 te lezen.

samenstelling en redactie: CBK Rotterdam
tekst en interviews: Sandra Smets
ontwerp: 75B

Publicatiedatum: 02/06/2015

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office