logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Cover O&O publicatie 'Onderzoek & Ontwikkeling - Bijzondere projecten, residencies, publicaties en onderzoek door Rotterdamse kunstenaars - 2010|2011|2012|2013' (2015)
Cover O&O publicatie 'Onderzoek & Ontwikkeling - Bijzondere projecten, residencies, publicaties en onderzoek door Rotterdamse kunstenaars - 2010|2011|2012|2013' (2015)

O&O publicatie

Op 1 maart 2015 vond in het auditorium van TENT de presentatie plaats van de publicatie Onderzoek & Ontwikkeling – Bijzondere projecten, residencies, publicaties en onderzoek door Rotterdamse kunstenaars – 2010|2011|2012|2013 dat is gemaakt in het kader van de financieringsregeling Onderzoek en Ontwikkeling (O&O).

Het eerste exemplaar van het O&O-boek werd uitgereikt aan de fractieleider van D66 Rotterdam, Salima Belhaj. Journalist Vincent Cardinaal gaf een voordracht onder het motto ‘where do we go from here’, ontwerper Bart Oppenheimer en schrijver Sandra Smets kwamen aan het woord over het ontwerp en de structuur van het boek. Daarnaast leverde Peter Fengler een artistieke bijdrage aan deze middag.

Klik hier voor het beeldverslag.

De publicatie is te koop bij:

TENT
Damage Playground
Walgenbach Art & Books
Boekhandel Van Gennep 
Donner
Liefhertje en de Grote Witte Reus (Den Haag)

omslag cover schuin cover achterkant binnenkant

Onderzoek & Ontwikkeling
Bijzondere projecten, residencies, publicaties en onderzoek door Rotterdamse kunstenaars
2010|2011|2012|2013

Uitgever: CBK Rotterdam
Aantal pagina’s: 176
De cover heeft een uitvouwbare achterflap.
Redactie: Petra Laaper, Ove Lucas, Xandra Nibbeling
Teksten: Sandra Smets (projectbeschrijvingen en interviews kunstenaars) en Sacha Bronwasser, Ingrid Commandeur, Daphne Huisden, Ernest van der Kwast, Eeva Liukku, Kees Moeliker, Roos van Put, Tina Rahimy, Siebe Thissen, Jop de Vrieze (mini essays)
Fotografie: Janine Schrijver (kunstenaarsportretten)
Ontwerp: Bart Oppenheimer, Rotterdam
Druk: Impressed druk en print, Pijnacker
Oplage:700
Taal: Nederlands
ISBN/EAN 978 90 822992 0 5

Prijs: € 24.95

De O&O-regeling
De regeling Onderzoek & Ontwikkeling (O&O) wordt sinds 2010 uitgevoerd door het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam. De regeling geeft Rotterdamse beeldend kunstenaars de mogelijkheid hun beroepspraktijk middels onderzoek te ontwikkelen en te verdiepen. Het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam doet in deze publicatie verslag van de resultaten van de eerste vier jaar O&O. De O&O regeling ondersteunt bijzondere projecten, residencies, publicaties en onderzoek en werd in weerwil van de toenmalige maatschappelijke ontwikkelingen ten aan zien van de kunst, veroverd door beeldend kunstenaars. Inmiddels heeft ze tot tal van bijzondere projecten geleid.
Lees, laat u verrassen door en bekijk de 172 prachtige, uiteenlopende projecten van Rotterdamse kunstenaars die ieder denkbaar segment van onze maatschappij onder de loep nemen en die laten zien hoe de beeldende kunst zich voortdurend verbindt met andere sectoren uit de samenleving.

 

Publicatiedatum: 02/03/2015

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office