logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Investeringsbijdrage: Boomers Art

“Hoe overleefde een generatie kunstenaars die deze jaren hun AOW leeftijd bereiken, de zogenaamde Baby Boomers, als kunstenaar.
Hoe werken kunstenaars aan hun succes en erkenning of… hoe een  stimulerende communicatie te scheppen?.. . Wat zijn en waren de voorwaarden en hoe  groot en langdurig kunnen ze de mate van succes, je toekomst bepalen? Galeries, Musea en Kunstinstellingen werken sinds de 2e wereldoorlog met  het uiterst flexibele en ruim gehanteerde containerbegrip: hedendaagse kunst ofwel contemporaine kunstuitingen… Prachtig, maar het heeft wel een  raadselachtige semantiek om een van de oudste menselijke creatieve uitingen
zo te benoemen. Zeventig jaar ‘Hedendaags’ blijven, lijkt de plicht van alle beeldende kunstenaars, ook in onze stad.”

Boomers Art bestaat uit twee tentoonstellingen (van 6 tot 26 april en van 3 mei tot en met 24 mei 2015), een uitgebreide randprogrammering en een tijdschrift dat tevens als catalogus dienst doet. Boomers als kunstenaars al die jaren en wat kunnen zij aan nieuwe generatie kunstenaars nog door geven.

meer informatie

Publicatiedatum: 21/01/2015

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office