logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

CBK Rotterdam bij ART tube

Centrum Beeldende Kunst (CBK) Rotterdam heeft zich onlangs aangesloten bij ART tube, hét online videokanaal voor video’s over beeldende kunst.

De eerste video van (CBK) Rotterdam op ARTtube is gemaakt door Sculpture International Rotterdam (sinds begin dit jaar onderdeel van CBK Rotterdam) en gaat over Henry Moore’s gevelsculptuur Wall Relief No.1 vlakbij Rotterdam Centraal Station. Dit werk – momenteel tijdelijk verwijderd vanwege nieuwbouw – is uniek in het oeuvre van de kunstenaar: het is het enige werk van Moore in baksteen!

Wall Relief No.1
Het bakstenen Wall Relief No.1 dat sinds 1955 de gevel van het voormalige Bouwcentrum siert, is een ontwerp van Henry Moore. De wand is bekleed met circa 16.000 handgemaakte bonte klinkers, die op maat gehakt zijn en daarna in wild verband tot een reliëf zijn samengevoegd. Twee meestermetselaars zijn, verspreid over ongeveer vier maanden, samen 1200 uur met de klus bezig geweest.

Vanwege nieuwbouw moest het werk in 2012 van zijn plaats gehaald worden om in 2016 terug te kunnen keren. Voor Sculpture International Rotterdam was dit aanleiding deze film te maken.

Klik hier om de film te zien

Publicatiedatum: 18/12/2014

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office