logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
residency dresden 2018

Artist-in-residency Dresden

Call for proposals: Artist-in-residence in Dresden
Periode: mei – juli 2015
Deadline: 15 januari 2015 

De Goethe-Instituten in Rotterdam en Dresden, de afdeling kunst en cultuur van de gemeente Dresden, het Kunsthaus Raskolnikow in Dresden en het CBK Rotterdam bieden samen een artist-in-residence mogelijkheid aan in 2015, waarbij een beeldende kunstenaar uit Rotterdam twee maanden in Dresden kan verblijven. Het doel van deze beurs is om een kunstenaar de gelegenheid te bieden om de kunstwereld in Dresden te leren kennen, contacten te leggen en te verdiepen, en ideeën en adviezen uit te wisselen.

De beurs moet tussen mei en juli 2015 worden benut. De exacte periode wordt in overleg met het Goethe-Institut Niederlande vastgelegd. Voor de artist-in-residence wordt gedurende deze periode een appartement in Dresden beschikbaar gesteld.

Deze beurs is beschikbaar voor kunstenaars (m/v) die een opleiding in beeldende kunst of vergelijkbare studie hebben afgerond. Aanvragers moeten wonen en werken in Rotterdam. De ingediende aanvraag wordt beoordeeld op kwaliteit. Een jury van experts zal beslissen aan wie de beurs wordt toegekend. U dient de volgende stukken in te leveren, in Nederlands én Duits/Engels:

– Motivatiebrief (ca. 1-2 pagina’s)
– Korte biografie
– Documentatiemateriaal van werkervaring

Uw sollicitatie kunt u voor 15 januari 2015 richten aan Stella Rieck, cultuurafdeling Goethe-Institut Rotterdam, Westersingel 9, 3014 GM Rotterdam.

De beurs omvat het kostenloze gebruik van een appartement en een vergoeding voor levensonderhoud en werkmateriaal ter hoogte van maandelijks € 1.500. Bovendien worden de heen- en terugreis eenmalig vergoed.

Publicatiedatum: 15/12/2014

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office