logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Willem de Kooning op Centraal Station

Salon d´Autonome organiseert jaarlijks de Dag van de Kunstenaar. Dit jaar staat die dag geheel in het teken van schilder/beeldhouwer Willem de Kooning. Rotterdammer van geboorte en op jonge leeftijd vertrokken naar Amerika. Om daar uit te groeien tot een wereldster op het kunstpodium.

Samen met de kunstacademie die zijn naam draagt eert de Salon d’Autonome dit jaar deze moderne meester van de abstracte expressie. Het postuum eren van deze kunstenaar is van start gegaan met een groepstentoonstelling van Alumni en Studenten van de Willem de Kooning Academie. Deze werd gehouden van 25 april t/m 10 mei op het Rotterdam Centraal Station in een ruimte die door de NS beschikbaar was gesteld.

Ook geheel in het teken van Willem de Kooning, zullen deeltijdstudenten van de WdKA richting autonoom hun eindexamenexpositie houden op Perron 1. Dit is een nieuwe ruimte op het Centraal Station waar de Salon d’Autonome beschikking over heeft tot en met eind augustus. Daarna zullen vanaf zaterdag 7 juni t/m eind juni de 4e jaars studenten fine arts hun eindexamenwerk tentoonstellen in dezelfde ruimte op perron 1.

In samenwerking met de Willem de Kooning Academie en het CBK Rotterdam worden er door de Salon d’Autonome in de loop van dit jaar nog nog verschillende activiteiten georganiseerd, allemaal in het teken van de kunstenaar Willem de Kooning.

Publicatiedatum: 18/05/2014

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office