logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Foto: Jannes Linders

Advies: Zadkine moet blijven

De Commissie die zich onder leiding van oud-korpschef Aad Meijboom boog over het al dan niet verplaatsen van het beeld De Verwoeste Stad van Ossip Zadkine heeft op 15 april advies uitgebracht aan wethouder Laan. De commissie adviseert dat het beeld moet blijven staan op Plein 1940 in Rotterdam.

Meer informatie:

Lees het advies van de commissie

Lees de media analyse van de artikelen die verschenen rondom de mogelijke verplaatsing van het beeld van Zadkine

Meer informatie over De verwoeste stad

Publicatiedatum: 16/04/2014

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office