logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Kees Franse (1973), De Appels
Kees Franse (1973), De Appels

Restauratie beelden

Dankzij een breed gesteunde motie heeft de gemeenteraad op advies van het CBK Rotterdam ingestemd met de restauratie van een aantal toonaangevende kunstwerken in de publieke ruimte van Rotterdam.

Zo kunnen de Appels van Kees Franse (Heemraadssingel), 1989 van John Körmeling (Hillekopflat) en Two Turning Vertical Rectangles van George Rickey (Binnenwegplein) grondig worden hersteld. Ook de Stieltjeszuil op het Noordereiland wordt gerestaureerd en krijgt de nabijgelegen Wilhelminafontein een nieuwe waterhuishouding. Bewoners van het Noordereiland, verenigd in de stichting Montmartre aan de Maas, spannen zich door crowdfunding in ook de directe omgeving van de Stieltjeszuil een nieuwe impuls te geven. De restauraties vinden plaats onder auspiciën van het CBK en de dienst Gemeentewerken en dienen in 2014 te zijn voltooid.

Publicatiedatum: 22/01/2014

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office