logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Nieuwe regelingen voor financiering

Sinds januari 2014 biedt het CBK Rotterdam twee nieuwe financieringsmogelijkheden voor Rotterdamse kunstenaars: de Regeling Investeringsbijdragen en CBFonds Kwadraat.

Regeling Investeringsbijdragen

Deze bijdrage betreft een aanvullende financiering (kunstenaarshonorarium) van projecten die van betekenis zijn voor de stad Rotterdam en waarbij er sprake is van een externe opdrachtgever en externe financiering voor de realisatie van het project.
Klik hier voor meer informatie

CBK Fonds Kwadraat
Rotterdamse beeldend kunstenaars (ingeschreven bij CBK Rotterdam) en Rotterdamse kunstenaarsinitiatieven kunnen via Fonds Kwadraat een aanvraag indienen met een maximum van 6.000 euro. De leningen zijn bedoeld voor het ontwikkelen, maken en presenteren van nieuw werk of een project. Zo worden er leningen verstrekt voor een expositie of presentatie van nieuw werk in binnen- en buitenland, een prototype of project of bijvoorbeeld een kunstenaarsboek.
Klik hier voor meer informatie

 

Publicatiedatum: 01/01/2014

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office