logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Tijdelijk zonder titel

In tijdelijk zonder titel (t.z.t) gaat een groep van 25 middelbare scholieren twaalf weken lang op artistiek onderzoek – van september tot december – begeleid door kunstenaar en ontwerper Sophie Krier. De leerlingen werken elke donderdagmiddag in een tijdelijk atelier in TENT. Het werkproces heeft geen vooraf bepaald doel; alles wat onderweg wordt gevonden kan tot nieuwe wegen leiden.

Leefwereld van jongeren
De titel t.z.t. krijgt te zijner tijd nadere invulling door de scholieren (of niet). Uitgangspunt is de eigen leefwereld van de jongeren en de onderwerpen waar zij nieuwsgierig naar zijn. Daarmee ontstaat een wisselwerking en krijgen de leerlingen na elke donderdag nieuwe onderzoeksvragen voorgelegd: wat heb je ontdekt? Waar wil je mee verder? Wat heb je daarvoor nodig?

t.z.t. is een samenwerking van TENT, CBK Rotterdam en Thorbecke Creative Highschool. Mede mogelijk gemaakt door: SNS REAAL Fonds.

Publicatiedatum: 18/09/2013

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office