logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Kleinpolderkunstpark

Op donderdag 5 juli wordt een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling van het kunstpark onder het Kleinpolderplein. Vorig jaar onthulden het Observatorium en het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam feestelijk het basisontwerp onder de flyover van de snelweg, met onder meer een lege rij sokkels. Daar komen nu de eerste twee van de lang verwachte beelden. Het zijn verweesde sculpturen de hun plek in de stad verloren door gebiedsontwikkelingen en sloop van gebouwen. Rotterdam is een stad in beweging en veel kunst raakt daardoor op drift.

Eerbetoon
Het beeldenpark onder het Kleinpolderplein wordt een eerbetoon aan de wederopbouw, waar de bovenliggende snelweg een symbool van is. Deze naoorlogse bouwperiode heeft Rotterdam voor een groot deel gevormd en wordt nu weer afgebroken. Een beeldenpark met kunst uit de vorige eeuw kan helpen om toch het geheugen van de stad intact te houden. Op 5 juli wordt hier een sculptuur uit 1937 van Han Rehm geplaatst en het beeld De meerdere gedaantes, van een onbekende maker.

Publicatiedatum: 01/07/2013

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office