logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Beijerkoppen onthuld

In juni is onder grote belangstelling een nieuw kunstwerk op de Beijerlandselaan onthuld: de Beijerkoppen.

De portrettengalerij van nieuwslezers werd onthuld door Noraly Beyer. Zij interviewde de kunstenaars, Paul Cox en Toine Horvers, en vertelde over haar eigen geschiedenis als nieuwslezeres. Defne Ayas, directeur Witte de With, hield een betoog over hoe technologie steeds vaker wordt aangewend in kunst in de openbare ruimte, waardoor grensvervaging ontstaat tussen kunst en reclame en andere beelden. Daardoor gaan passanten vragen stellen over kunst, wat aansluit op het debat dat kunstenaars met hun werk willen aanzwengelen.

Wereldwijd
Het kunstwerk aan een zijmuur van de Mediamarkt is een high tech drieluik, dat beelden uitzendt van nieuwslezers van over de hele wereld. Speciaal ontworpen software zoekt real time via tweehonderd satellietkanalen in televisie-uitzendingen naar het bekende kader van een nieuwslezer achter een tafel. Het kunstwerk gaat niet over actualiteiten als zodanig, maar over een wereldwijd verschijnsel en de bijbehorende internationale overeenkomsten en verschillen.

Publicatiedatum: 18/06/2013

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office