logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Nieuwe kunst op wisselsokkel in Scheepvaartkwartier

De bestaande sokkel in de Gedempte Zalmhaven, bekend van het dragen van het bekende kunstwerk Phoenix van Kees Timmer, wordt op woensdagmiddag 30 januari van nieuwe kunst voorzien door virtuoos kunstenaar Herman Lamers. De sokkel werd in 2010 in opdracht van het Centrum Beeldende Kunst (CBK) omgedoopt tot wisselsokkel voor werk van Lamers. ‘Mikado’, het derde en voorlopig laatste kunstwerk is binnenkort door iedereen te bewonderen.

Door bewoners gekocht
De sokkel werd door bewoners gekocht voor Phoenix, die in 2010 weer terugging naar zijn oorspronkelijke locatie naast Post CS. De sokkel bleef leeg achter. Het CBK benaderde Lamers, die het voorstel deed om de sokkel tot wisselsokkel voor eigen werk te dopen. Met de mogelijkheid om eigen afwisselende kunstwerken te presenteren, geeft hij zijn werk een extra dimensie. Mikado is tot oktober 2013 te bezichtigen aan de Gedempte Zalmhaven in Rotterdams Scheepvaartkwartier.

Publicatiedatum: 18/01/2013

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office