logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

De Schouwplaats

De Schouwplaats is een bijzondere, nieuwe beeldentuin in het Zuiderpark en bestaat ondermeer uit wand- en gevelplastieken die ooit deel uitmaakten van De Groote Schouwburg (nu: Theater Zuidplein), een monumentaal gebouw ontworpen door architect Sybold Van Ravensteijn in 1954. Deze beelden worden nu gebruikt als onderdeel van een nieuw kunstwerk, een ruimtelijke sculptuur ontworpen door de Rotterdamse kunstenaar Kamiel Verschuren en uitgevoerd in opdracht van de deelgemeente Charlois en het Centrum Beeldende Kunst.

De opening
Op 5 oktober werd De Schouwplaats feestelijk geopend. Cellist/componist Paul de Jong verzorgt een bijzondere muziekperformance. Locatie: Thematuinen Zuiderpark Rotterdam (tussen Groene Kruisweg en Zuiderparkweg, onder het volkstuincomplex van Volkstuinvereniging ‘De Zandweg’ op Kromme Zandweg 66A).

Meer informatie

Publicatiedatum: 06/10/2012

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office