logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Finnissage Zomersalon

Zaterdagmiddag 1 september sluit de eerste Zomersalon van Rotterdam Zuid feestelijk af met een prijsuitreiking. Directeur CBK Rotterdam Ove Lucas reikt de Zomersalonprijs uit en de publieksfavoriet wordt bekendgemaakt door Ernst-Jan Walraven Borst van deelgemeente IJsselmonde, portefeuillehouder Integratie, Kunst en Cultuur, Sociaal cultureel werk en Participatie. De beste kunstenaar van de Zomersalon wint een solopresentatie in het CBK Rotterdam.

Op de opening van de Zomersalon nomineerde de jury drie kunstenaars: Fotografe Jeanette Melsen, grafisch kunstenaar Thijs Lansbergen en videokunstenaar Marco Douma. Op de finissage maakt de directeur Centrum Beeldende Kunst bekend welke kunstenaar hij de Zomersalonprijs gunt: een solotentoonstelling in het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam. Ook wordt bekendgemaakt welke kunstenaar de publieksfavoriet is; er is door de bezoekers enthousiast gestemd.

Voor de Zomersalon was creatief Rotterdam Zuid uitgenodigd zijn werk in te leveren op de selectiedag. Van de 80 aanmeldingen werden 57 professionals en vrijetijdskunstenaars met hun foto’s, schilderijen en sculpturen geselecteerd voor de tentoonstelling. Een jury bestaande uit Hans Walgenbach, directeur Museum Rotterdam, Hidde van Schie, Rotterdamse kunstenaar, en het internationale kunstenaarsduo GIL & MOTI koos de werken die naar het idee van de jury representatief zijn voor het artistieke elan op Zuid.

 

De deelgemeente IJsselmonde juicht elke presentatiemogelijkheid van kunstenaars uit de deelgemeente toe, en ondersteunt daarom de Zomersalon.

De tentoonstelling wordt georganiseerd door het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam en TENT, in samenwerking met SBAW Cultuurscouts.

Publicatiedatum: 01/09/2012

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office