logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Arbor Morgana Trompenburg

Afgelopen  donderdag 2 augustus vond de opening plaats van de installatie Arbor Morgana Trompenburg van kunstenaar Egied Simons plaats in Trompenburg in het hart van Kralingen, aan de Honingerdijk 86 in Rotterdam.

Simons heeft samen met vrijwilligers en met steun van het CBK Rotterdam een aantal kunstwerken gebouwd in Trompenburg Tuinen & Arboretum, gebaseerd op het principe van de Camera Obscura. De omgeving wordt binnen de ruimtes geprojecteerd, met een oneindige resolutie en real-time. Externe factoren zoals wind en regen versterken de beleving.

Hein van Haaren, kunsthistoricus en oud-directeur van de Willem de Kooning Academie, opende de installatie.

Publicatiedatum: 05/08/2012

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office