logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

The Willow Wind

Op donderdag 31 mei ging in TENT de documentaire van filmmaakster Marieke van der Lippe over de tentoonstelling Secret Gardens (ook in TENT) in première. Tentoonstellingsmaker Willie Stehouwer vertelde over de tentoonstelling, ging op atelierbezoek bij onder anderen Olphaert den Otter en Janine Schrijver en Marleen van Wijngaarden was aan het werk in TENT.

Interview
Na de film volgde een interview met enkele van de kunstenaars uit de documentaire. Special guest Lieven Verkruisen vertelde over de natuur van de Appalachen, de Blue Ridge Music en zelfgebouwde woningen in de ongerepte natuur. Tot slot creëerde kunstenaar Giuseppi Licari een spectaculaire spaghetti-oogst.

Publicatiedatum: 18/05/2012

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office